Petrolatum Nedir?
Petrolatum Nedir?
Petrolatum, petrolün rafine edilmesiyle elde edilen bir yan üründür. Petrol jeli veya beyaz petrolatum olarak da bilinir. Petrolatum, hidrokarbonlardan oluşan bir karışımdır ve su
Petrolatum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Dudak balzamlarında, nemlendirici kremlerde, saç bakım ürünlerinde ve yara merhemlerinde petrolatum bulunabilir. Petrolatum, cildi yumuşatır, nem kaybını azaltır ve tahrişi önler. Ayrıca saçı parlak ve kolay şekillendirilebilir yapar.
Petrolatum kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Petrolatum kullanırken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun cevabı şöyledir:
– Petrolatum içeren ürünleri seçerken kalitesine ve içeriğine dikkat etmeliyiz. Petrolatum’un saflığı ve arıtılma derecesi önemlidir. Petrolatum’un üzerinde USP (United States Pharmacopeia) veya BP (British Pharmacopeia) gibi işaretler varsa bu ürünlerin güvenli olduğunu gösterir .
– Petrolatum’u ciltte uzun süre bırakmamalıyız. Petrolatum ciltte aşırı yağlanmaya, akneye ve siyah noktalara neden olabilir . Petrolatum’u ciltte en fazla 2 saat bırakmalı ve sonra yıkamalıyız.
– Petrolatum’u açık yaralara veya enfeksiyonlu bölgelere uygulamamalıyız. Petrolatum yaranın iyileşmesini geciktirebilir veya enfeksiyonu artırabilir . Petrolatum’u sadece kuru veya çatlak ciltlere uygulamalıyız.
– Petrolatum’u göz çevresine veya ağız içine sürmemeliyiz. Petrolatum gözleri tahriş edebilir veya ağızda kötü bir tat bırakabilir . Petrolatum’u sadece dudaklara veya saça uygulamalıyız.
Bilgi Amaçlıdır Lütfen Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
